Objednávku si u nás můžete vytvořit i telefonicky na čísle 773 705 716. 🙂 Volat můžete ve všední dny od 10:00 do 13:00 hodin.

Máte špek? A mohla bych ho vidět?

Jak je známo, tak špek při vaření využívaly už naše babičky i prababičky. Má své kořeny hluboko v české gastronomii a je velmi oblíbený pro svou výraznou a jedinečnou chuť.

Myšlenkou proč nemít špek v sypké podobě, a mít ho tak kdykoliv po ruce, bylo zaděláno na naše špekové koření. 🙂 Jelikož jsme rodinná firma, tíhneme k výrobě s chutí a láskou, můžeme tak říct, že špekové koření je opravdu naše SRDCOVKA. ❤️

Při výrobě používáme spooooustu pravé a poctivé domácí slaniny, cibuli a v neposlední řadě i sůl.

Sůl přidat musíme. Ne nadarmo se říká, že sůl je nad zlato. Jelikož jedeme ve stylu nepoužívat žádné umělé konzervanty, tak jedinou složkou na uchování koření kterou používáme, je sůl. A to opravdu v přiměřeném množství.

Po klasickém špekovém koření jsme přemýšleli i nad jinými variantami. Do domu tak přibyli například špekové koření na guláš, na svíčkovou, s uzenou paprikou nebo špekové koření s pomerančem. A jelikož se fantazii meze nekladou, další varianty jako špekové koření na hamburgery, na sekanou, country či na luštěniny na sebe nenechali dlouho čekat. Vznikly také chuťovky jako špekmed a špeková hořčice, které si taky našli své místo v kuchyni našich zákazníků.

Na co „špekovku“ použít?

Využití může být prakticky jakékoliv. Díky své univerzálnosti je špekové koření oblíbené jak v tradičních receptech, tak i v moderní kuchyni. Doporučujeme ho vyzkoušet při pečení pečiva, na míchaná vajíčka, omeletu nebo volská oka, do různých omáček a krémových polévek. Výborným doplňkem je i do šťouchaných brambor, do knedlíku ve vajíčku a dochucení masa.

Starou dobrou klasikou je posypat si špekovým kořením chleba nebo rohlík s máslem. 🙂

Nevěříte? Vychutnejte si naše jedinečné koření, které přinese do Vašich pokrmů chuť domova a tradice a objevte kouzlo „špekovky“ ve své kuchyni. 

Náš tip: Koření má hrubší konzistenci a tak doporučujeme před použitím rozmíchat v rozpuštěném másle. Tím zabráníte spékavosti a připálení.