Kuřecí na asijský způsob
Vyhutnejte si s námi recept, který je inspirovaný největším kontinentem světa, plný rozmanitých vůní a chutí.
Na dvě porce potřebujeme:
400 g kuřecích prsou
1 cibule
2 mrkve
1 menší cuketa
2 cm zázvoru
3 stroužky česneku
dle chuti čínská sůl Lussk
2 lžíce kari Lussk
4 lžíce rostlinného oleje+olej na restování
100 ml kokosového mléka
3 lžíce sojové omáčky
Postup:
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do mísy, přilijeme olej, přidáme koření kari a čínskou sůl, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše důkladně promícháme. Pokud máme možnost, necháme maso marinovat v lednici do druhého dne. Minimálně hodinu před přípravou pak maso vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Cuketu a mrkev si nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka. Do pánve nalijeme malé množství oleje a necháme ji rozpálit. Jako první restujeme maso. Jakmile máme opečeno dozlatova, dáme na chvíli maso stranou do hrnce a na samé pánvi orestujeme na malém množství oleje mrkev, poté přidáme cibuli a závěrem cuketu. Poté k zelenině přidáme zpět maso, kokosové mléko a sojovou omáčku. Můžeme ještě přidat čerstvý zázvor. Podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobíme sezamem a jarní cibulkou.