Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem
Kuřecí prsa se zeleninou a kuskusem,
Mám ráda rychlá jídla, která jsou zároveň i chutná. Celý recept si můžeme připravit ve vhodném nádobí, které můžeme vložit i do trouby, nebo jednoduše pak z pánve přesuneme do zapékací nádoby.
Potřebujeme:
- 600 g kuřecích prsou
- italská sůl Lussk
- oregano Lussk
- mletý pepř Lussk
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 menší cuketa
- hrst sušených rajčat
- 2 jarní cibulky
- 2 červené kápie
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 0,5 l vývaru
- 150 g kuskusu
Maso si očistíme, omyjeme a vysušíme. Do prsou vmasírujeme italskou sůl, oregano a pepř. V rozpálené pánvi, kterou pak můžeme vložit i do trouby, zprudka orestujeme na olivovém oleji kuřecí prsa z obou stran. Maso na chvíli vyjmeme stranou. Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou kápii a cuketu, po chvilce i cibulku. Restujeme do zlatova. Chce to malinko trpělivosti. Jakmile se zelenina začne přichytávat, tak na chvíli nádobu stáhneme z vařiče nebo přidáme lžíci vývaru. Připečený povrch se tak odlepí a dodá intenzivní chuť pokrmu. Nyní zarestujeme protlak se sušenými rajčaty. Podlijeme vývarem, přidáme kuskus a zpět vložíme kuřecí prsa. Rendlík vložíme do rozpálené trouby na 170 st. na horkovzduch. Pečeme cca 10-15 min. V závěru dle chuti ještě můžeme dochutit pepřem a italskou solí.