Kurkuma
Kurkuma je významným kořením ve světové kuchyni. Její výrazná barva a chuť ji dělají nezbytným prvkem mnoha pokrmů a receptů.
Kurkuma je široce používána v kuchyních různých kultur, zejména v indické, thajské a v dalších asijských kuchyních. Často je součástí kořenících směsí a je používána při přípravě masa, ryb, omáček, polévek a různých druhů rýže.
Výživové údaje na 100 gramů:
Energetická hodnota (kJ) | 1296 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 308 | kcal |
Tuky celkové | 1,7 | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,04 | g |
Sacharidy využitelné | 53,2 | g |
z toho cukry celkové | 4,3 | g |
Bílkoviny celkové | 9,5 | g |
Sůl | 0,07 | g |
Recepty, ve kterých se vyskytuje tento produkt: Polévka z pečené dýňě
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Hmotnost: | 30 g, 100 g |
Obsahuje: | kurkuma kořen mletý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.