Řepné masové karbanátky s pecorinem
Pojďte si s námi upéct originální masové karbanátky, které jsou obzvláštněny sezonní červenou řepou a italským sýrem pecorino.
Potřebujeme:
500 g mletého masa mix vepřového a hovězího
2 středně velké červené řepy
1 cibule
150 g sýru pecorina
2 vejce
70 g ovesných vloček
čerstvá petrželka
Postup:
Syrovou červenou řepu očistíme a nastrouháme nahrubo společně s ovčím sýrem pecorino. Cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. Do mísy k nastrouhané řepě a sýru přidáme nakrájenou cibulku, petrželku, vajíčka, ovesné vločky a ochutíme solí a kořením. Směs pořádně promícháme. Plech si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Tvoříme placičky o velikosti cca 4 cm. Pečeme na horkovzduch ve vyhřáté troubě na 190 °C do zlatova. Karbanátky můžete také opéct na oleji v rozpálené pánvičce.
Tip na přílohu: zkuste si upéct do křupava v troubě nastrouhané bílé nebo červené zelí promíchané s olejem, medem a špekovým kořením. Je to lahoda!