Objednávku si u nás můžete vytvořit i telefonicky na čísle 773 705 716. 🙂 Volat můžete ve všední dny od 10:00 do 13:00 hodin.

Velikonoční nádivka s pečenými kuřecími stehny a bramborami

Velikonoční nádivka s pečenými kuřecími stehny a bramborami

Velikonoční nádivka s pečenými kuřecími stehny a bramborami

Ačkoliv se na první pohled může zdát, že se jedná o obyčejné jídlo, tato velikonoční nádivka v kombinaci s pečenými kuřecími stehny a dozlatova opečenými bramborami má v sobě skutečně slavnostní kouzlo. Klíčem je nejen láska k tradičním chutím, ale i pečlivě vybrané koření od Lussku, které celé jídlo povznáší na úplně jinou úroveň. Výsledkem je pokrm, který potěší jak u svátečního stolu na Velikonoce, tak i při rodinném obědě kdykoliv během roku.

Ingredience (3-4 porce):

Pečená kuřecí stehna:

Na velikonoční nádivku:

Na pečené brambory:

První krok
1/9

Do pekáčku vložíme kuřecí stehna, nakrájenou cibuli na půl kolečka a na polovinu rozříznutou palici česneku. Na marinádu smícháme olej s univerzálním bujonem a kořením na kuře.

Druhý krok
2/9

Marinádou pečlivě potřeme stehna. Pekáček přikryjeme alobalem či horní částí nádoby a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C 1,5-2 hodiny.

Třetí krok
3/9

Po uplynutí doby odkryjeme alobal a na každé stehno poklademe plátek másla. Pečeme do křupavé kůrky další půl hodinu. Během pečení můžeme stehna podlít menším množství vody, záleží kolik nám stehna při pečení pustí šťávy. Závěrem stehna při pečení polejeme vzniklým výpekem. Navíc můžeme přidat i mladý hrášek.

Čtvrtý krok
4/9

Na přípravu velikonoční nádivky si nejprve nakrájíme rohlíky na kostičky. V mléce rozmícháme žloutky, špekové koření, muškátový oříšek a pepř. Rohlíky zalijeme touto směsí a necháme chvíli stát.

Pátý krok
5/9

Uzené nakrájíme na kostičky a bylinky nasekáme. Pokud máte i čerstvé kopřivy, můžete je před nakrájením spařit horkou vodou.

Šestý krok
6/9

Nakrájené uzené společně s bylinkami promícháme k rohlíkům. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádivky.

Sedmý krok
7/9

Chlebíčkovou formu vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme strouhankou. Nádivku pečeme do zlatova na 170 °C, 40-50 minut dle velikosti formy.

Osmý krok
8/9

Nakonec si připravíme brambory. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a položíme na plech. Pokud máme mladé brambory, necháme je i se slupkou.

Devátý krok
9/9

Přidáme bujón, koření a bylinky. Promícháme a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.

Podáváme vše dohromady, užijte si Velikonoce a přejeme dobrou chuť! 🍽️

Dobrou chuť!