Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty se slaninou
Ať už luštěniny milujete a nebo ne, tak věříme, že si tuhle pomazánku zamilujete! Možná někdo ani nepozná, že zrovna cizrna je hlavní ingrediencí. Díky sušeným rajčatům se slaninou a česnekem dostává pomazánka luxusní chuť. Určitě ji vyzkoušejte.
Na 4 porce:
200 g uvařené nebo konzervované cizrny
1/2 sklenice sušených rajčat se slaninou Lussk
2 vejce
50 g smetanového sýru typu lučina
1 menší cibule
špekové koření Lussk dle chuti
Postup:
Jako první si uvaříme vejce natvrdo. Mezitím si nakrájíme cibulku. Cizrnu přecedíme a vložíme do mixéru. Přidáme polovinu rajčat s česnekem i olejem, uvařená vejce, sýr a špekové koření. V mixéru vše rozmixujeme dohladka. Přidat navíc můžeme bylinky i kapku citronové šťávy. Dochutíme dle chuti špekovým kořením. Mažeme na pečivo. Použít v řidší konzistenci můžeme i jako dip k zelenině.
Přejeme dobrou chuť.