Drožďová pomazánka
My ji naprosto milujeme a máme na ni krásné vzpomínky z dětství. Příprava je snadná, rychlá a výsledek skvělý. Kvasnice během tepelné úpravy ztrácí svou typickou silnou chuť. Přidáním vajíček docílíme zjemnění. Šmrnc jsme dodali špekovým kořením.
Na 3 porce:
100 g čerstvého droždí
2 lžíce sádla
1 menší cibule
3 vejce
K podávání:
chléb
kyselé okurky
nakládaná cibule
čerstvá petrželka
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme sádlo, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Nasypeme rozdrobené droždí, které necháme na pánvi za občasného zamíchání rozpustit. Přidáme rozkvedlaná vajíčka a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme špekovým kořením, majoránkou, mletým kmínem a pepřem. Na křupavém chlebu s kyselou okurkou a nakládanou cibulkou je to prostě požitek.