Hummus s červenou řepou
Tahle jemná pasta z cizrny je dar blízkého východu. Dá se namazat do tortilly, na chleba, nebo jen tak k zelenině.
Potřebujeme:
• 400 g uvařené cizrny
• šťáva z jednoho bio citronu
• 2 lžíce tahini pasty
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• 2 červené uvařené řepy
• salátová sůl Lussk na dochucení
• římský kmín mletý Lussk
• na ozdobu semínka, klíčky, jedlé květy
Postup:
Cizrnu si namočíme aspoň na 8 hodin do vody. Uvaříme ji dle návodu do měkka. Můžete přidat i trochu sody k rychlejšímu uvaření. Cizrna se prodává i uvařená v konzervě, což je rychlejší možnost přípravy. Jednoduše všechny ingredience rozmixujeme. Římský kmín je hodně aromatický, dávám pouze větší špetku, ale dejte si dle vaší chuti. K hummusu se skvěle hodí koriandr.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:
• facebook - Kuchtýna
• instagram - Kuchtýna