Falafel
Jedná se o placičky nebo kuličky z cizrny, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Dodává nám tak pocit sytosti, je velmi oblíbená u vegetariánů. Falafel se může smažit, já jsem zvolila zdravější variantu, kdy na pomazaný pečící papír olejem pečeme na horkovzduch.
Potřebujeme na cca 25 ks:
• 250 g sušené cizrny
• 1 menší cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 lžička česnekové soli Lussk
• pepř mletý dle chuti
• 0,5 lžičky mletého římského kmínu
• dvě hrsti nasekané petržele
• hrst koriandru mletého
Postup:
Nejlépe přes noc si namočíme cizrnu do vody. Ráno vodu slijeme a vložíme ji do food procesoru či nějakého sekáčku s ostatními ingrediencemi. Hotovou hmotu necháme aspoň půl hodiny odpočinout v lednici. Poté tvarujeme na pečící papír vymazaný olejem placičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° na horkovzduch do zlatova, v průběhu pečení obrátíme.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:
• facebook - Kuchtýna
• instagram - Kuchtýna