Hovězí steak s grilovacím špekovým kořením
Hovězí steak s grilovacím špekovým kořením,
K letnímu grilování jednoznačně patří setkání s přáteli a rodinou. Poté už chybí jen obklopit se výborným jídlem. My vám k tomu malinko dopomůžeme. Pojďte si s námi připravit steak s našim jedinečným kořením.
Na 2 porce potřebujeme:
500 g vysokého hovězího roštěnce (rib eye steak)
olivový olej s pepřem Lussk
špekové grilovací koření Lussk
250 g zelených fazolek
1 menší cibule
50 g slaniny
sůl s cibulí a medvědím česnekem Lussk
Maso vyndáme z lednice minimálně půl hodiny předem, aby mělo pokojovou teplotu. Opláchneme ho studenou vodou, vysušíme a rozdělíme na dva plátky. Dáváme si pozor, aby bylo stejně vysoké skrz vyrovnané propečení. Protože maso budeme marinovat především v závěru, tak do něj vmasírujeme pouze malé množství koření a olivového oleje. Rozpálíme gril nebo pánev. Na medium opékáme maximálně čtyři minuty z každé strany. Mezi tím si připravíme marinádu. Dvě lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou špekového grilovacího koření. Po upečení maso potřeme marinádou ze všech stran a vložíme ho odpočinout v pekáčku či alobalu do vyhřáté trouby na 100°C. Jestliže maso připravujeme na grilu, tak maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat na kraji grilu, kde není teplo tak intenzivní. K servírování opět zakápneme olejem a popřípadě ještě dosolíme. Podáváme s opečenými fazolkami se slaninou a cibulkou, ke kterým se hodí sůl s cibulí a medvědím česnekem.