Krémové fazole
Naše špekové koření se skvěle hodí k dochucení bezmasých jídel. Vyzkoušejte s námi tyhle krémové fazole, které si jistě oblíbíte pro svou jednoduchost a skvělou chuť.
Na 4-5 porcí:
500 g uvařených nebo konzervovaných bílých fazolí
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje s česnekem Lussk
100 g sušených rajčat
125 g čerstvého baby špenátu
90 g krémového čerstvého sýru
100 ml smetany 30% (můžete i rostlinnou)
špekové koření Lussk dle chuti
Postup:
Na olivovém oleji v rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli. Přidáme sušená rajčata, uvařené fazole a špenát. V zápětí přidáme čerstvý sýr se smetanou. Krátce necháme povařit. Dochutíme špekovým kořením dle chuti. Podáváme s opečenou tortilou či jiným pečivem.