Kuřecí ala čína
Kuřecí ala čína,
K tomuto snadnému receptu se vyloženě nabízí použít naši čínskou sůl, která je velmi oblíbená v asijské kuchyni. Její chuť je výrazná a skvěle se hodí nejen na nudle a zeleninu, ale také na maso.
Potřebujeme:
500 g kuřecích stehenních či prsních řízků
1/2 středně velkého pórku
1-2 papriky
1 vejce
5 lžic rostlinného oleje + na smažení
2 lžíce bramborového škrobu
čínská sůl Lussk dle chuti
K dochucení rýže můžete například použít:
Postup:
Maso si očistíme, omyjeme a po vysušení nakrájíme na nudličky. Stejně tak nakrájíme pórek i papriku. Společně vložíme do mísy. Ochutíme čínskou solí a kari kořením. Přidáme olej, solamyl a vejce. Vše důkladně promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odpočívat přikryté v lednici. Na druhý den směs z lednice vyndáme minimálně hodinu před přípravou. Smažíme z obou stran na oleji v rozpálené pánvi do zlatova. Jako přílohu jsem zvolila rýži, kterou si můžete také ochutit dle libosti solí od Lussku.
Přejeme vám dobrou chuť
Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:
• facebook - Kuchtýna
• instagram - Kuchtýna