Malinové rafaelo
Pokud jste milovníci kokosu, tak jste tady správně! Vyzkoušejte tuhle verzi, která je lehce kyselkavá díky lyofilizovaným malinám. Je to skvělá obměna. Snadný nepečený recept, který doplní váš talíř cukroví.
Ingredience:
1 plechovka tradičního salka
50 g másla
100 g kokosu
30 g mandlové mouky nebo najemno nasekaných mandlí
30 g rozdrcených lyofilizovaných malin
Na obalení:
4 lžíce kokosu
2 lžíce lyofilizovaných malin
2 lžíce malinového cukru
Postup:
Do mísy nalijeme salko a přidáme povolené máslo. Přisypeme kokos, mandlovou mouku, nadrcené maliny a malinový cukr. Vytvoříme kompaktní hmotu, kterou dáme aspoň na hodinu do lednice. Poté pomocí lžičky odebíráme těsto. Tvoříme kuličky, které obalíme do směsi kokosu, rozdrcených malin a malinového cukru. Rafaelo kuličky uchováváme v chladu. Hezké Vánoce.
Tip:
Do středu rafaelo kuliček můžete vložit celou mandli.