Pečená zelenina s burratou
Ať už jako předkrm, hlavní chod nebo jako příloha, tahle pečená zelenina se skvěle hodí ke všemu, co souvisí s létem a požitkem. Skvěle vypadá, skvěle chutná a můžete si ji vychutnat téměř při každé příležitosti. Krémová burrata s krémovým středem je třešničkou na dortu.
Ingredience (2 porce)
• 2 červené papriky
• 2 řepy (my měli žlutou, můžete klasicky červenou)
• 2 menší cibule
• 2 malé cukety
• 3 lžíce olivového oleje s rozmarýnem Lussk
• fermentované koření ratatouille Lussk
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 lžíce balzamikového octa
1 lžička javorového sirupu
• 2 burraty
• čerstvý tymián, oregano
Postup:
• Troubu předehřejte na 180 °C.
• Papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek a poté nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky či měsíčky. Cuketky nakrájíme na plátky.
• Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Smíchejte 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, balsamiko, javorový sirup a dle chuti ratatouille koření. Zeleninu pokapeme a přidáme čerstvé bylinky. Promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, zkrátka dozlatova.
• Zeleninu naaranžujte na talíř a podávejte s burratou. Přidejte čerstvý tymián a dochuťte popřípadě ještě solí a pepřem.