Pečené brambory s mákem a camembertem
Pečené brambory s mákem a camembertem,
Pokud milujete pečené brambory ve slupce, tak určitě vyzkoušejte i tuhle neobvyklou variantu s plísňovým sýrem, pomerančovou šťávou a křupavým mákem. Chuť skvěle doplňuje naše špekové koření s pomerančem.
600 g nových brambor
1 pomeranč
480 g camembertu (2 ks)
1 lžíce celého máku
4 lžíce olivového oleje Lussk
špekové koření s pomerančem Lussk dle chuti
sůl na luštěniny Lussk dle chuti
mletý pepř Lussk dle chuti
rozmarýn
Troubu si předehřejeme na 200° C. Nové brambory omyjeme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pekáčku. Camemberty nakrájíme na plátky nebo trojúhelníky. Přidáme je k bramborám. Zalijeme vymačkanou šťávou z pomeranče. Posypeme špekovým kořením s pomerančem a solí na luštěniny. Opepříme a můžeme přidat čerstvé větvičky rozmarýnu. Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodiny. Ke konci můžeme přikrýt alobalem.