Tiramisu s pomerančovým cukrem
Tiramisu s pomerančovým cukrem,
Pojďme si léto osladit vychlazeným dezertem přímo z lednice. Tiramisu jsme provoněli našim cukrem s pomerančem a skořicí.
Na 7 skleniček potřebujeme:
500 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání (nad 30% tuku)
4 lžíce pomerančového cukru se skořicí Lussk
Špetka pomerančové soli Lussk
200 g cukrářských piškotů
200 ml espressa
2 lžíce kvalitního kakaa
Něco navíc: likér (Amaretto,...)
Postup:
Dopředu si připravíme espresso, aby nám vychladlo do pokojové teploty. Vychlazené mascarpone vyšleháme společně se smetanou, špetkou soli a pomerančovým cukrem do tuha. Pomerančovou sůl přidáváme pro zvýraznění chuti. Po chvilce je krém krásně vyšlehaný. Pozor si dejme na stejnou teplotu mascarpone a smetany. Jakmile je krém vyšlehaný, dále nešleháme, aby nedošlo ke sražení. Ochutnáme, popřípadě si více dosladíme dle chuti. Do skleniček krém můžeme dát pomocí cukrářského sáčku a hladké zdobící špičky. Vystačíme si i s obyčejnou lžící. Do čistých skleniček první dáme trochu krému. Cukrářský piškot rozlomíme na polovinu a namočíme ho do kávy. Pokud máme nějaký hustější likér, nalijeme lžičku na piškot. Likér můžeme taktéž přidat do kávy. Dále vrstvíme krém s piškoty až po okraj skleničky. Končíme krémem, který zasypeme kakaem. Dáme vychladit do lednice.