Fenyklový salát
Fenyklový salát
Fenykl nejen že skvěle léčí, ale mimo jiné i fantasticky chutná. Fenykl má pozitivní účinky na dobré zažívání a žaludek. Takový salát obzvláštní kdejaké jídlo. Perfektně se hodí k masu i rybám.
Na dvě porce:
1 fenykl
1/2 granátového jablka
2 mrkve
1 malá červená cibulka
3 lžíce olivového oleje Lussk
1 lžička medu
1 lžička citronové šťávy
salátové koření Lussk 1 lžička
Postup:
Fenykl rozpůlíme na půl a vyřežeme košťál. Poloviny ještě jednou překrojíme a krájíme na tenké plátky. Mrkev a cibulku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Z poloviny granátového jablka vydlabeme zrníčka a přidáme do salátu. na zálivku promícháme med, olej, salátové koření a citronovou šťávu. Vše smícháme dohromady a popřípadě ještě dochutíme kořením. Salát podáváme třeba ke grilovanému masu či rybě, určitě si pochutnáte.