Losos na pomerančích a bouchané brambory
Jemný losos s osvěžující citrusovou příchutí a dokonale připravené brambory vás překvapí. Ideální volba pro zdravý a chutný oběd nebo večeři!
Na 6 porcí:
1 kg filet lososa
3 pomeranče
2 lžíce medové hořčice Lussk
2 lžíce chilli med pomeranč Lussk
3 lžíce olivového oleje s citrónem Lussk
Na bouchané brambory:
2 kg brambor
3 lžíce grilování pro děti Lussk
česneková sůl Lussk dle chuti
pepř Lussk dle chuti
Postup:
Brambory omyjeme, vložíme je do většího hrnce, celé je zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Takto je vaříme do měkka zhruba 20 minut. Nyní si připravíme olej na brambory. Do misky nalijeme olej, ke kterému přidáme koření grilování pro děti a česnekovou sůl.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Z pomerančů odkrojíme kůru a nakrájíme je na menší kousky. Pomeranče vložíme do pekáčku. Přidáme olivový olej, medovou hořčici a chilli med. Vše společně promícháme. Na pomeranče vložíme omytý a vysušený filet z lososa. Lososa posypeme kořením na ryby a částečně poklademe pomeranči i lososa. Dáme péct dozlatova do trouby.
Brambory po uvaření scedíme a rozprostřeme je na plech. Paličkou na maso je opatrně rozboucháme. Potřeme připraveným olejem a přidáme je do trouby opéct dozlatova. Můžeme je i posypat parmezánem.