Špagety s krevetami a řapíkatým celerem
Špagety s krevetami a řapíkatým celerem,
Dokonale uvařené špagety ,,al dente" čili na skus s mořskými plody. Jistě Vám zaručí romantickou večeři nebo oběd. Nalijte si víno a vychutnejte si tenhle recept s voňavým kořením Lussk.
Potřebujeme na dvě porce:
250 g špaget
4 lžíce olivového oleje nebo ghee
2 lžíce másla
5 stonků řapíkatého celeru
200 g cherry nebo datlových rajčátek
3 stroužky česneku
250-300 g krevet
100 ml bílého suchého vína
200 ml smetany ke šlehání
limetková sůl Lussk nebo limetka s chilli Lussk
petrželka Lussk
mletý pepř Lussk
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, tak aby byly na skus. Část vody si po uvaření necháme, kdyby byla ještě potřeba. V hluboké pánvi či hrnci rozehřejeme tuk, na kterém orestujeme na nudličky nakrájený řapíkatý celer. Přidáme krevety, okořeníme a opekáme do růžova. Dáme krevety s řapíkatým celerem stranou a na oleji orestujeme rozpůlená rajčátka, která taky opepříme a ochutíme zvolenou solí. Restování rajčátek trvá chvíli, proto je děláme zvlášť. Přidáme je ke krevetám a na rozpáleném másle orestujeme česnek, přilijeme víno a necháme zredukovat, dokud se alkohol nevypaří. Vše vrátíme zpět do pánve i s těstovinami a zalijeme smetanou. Chvilinku necháme provařit, dochutíme petrželkou a dle chuti okořeníme. Máme hotovo! Pokud by výsledná směs byla ještě hodně suchá, přidáme vodu ze špaget nebo olivový olej či trochu másla.