Florentýnky s rybízovým cukrem
Pojďte si s námi provonět celý dům a upéct si příjemně kyselkavé florentýnky. Jednoznačně se naladíte na vánoční čas.
Potřebujeme:
70 g cukru krystal
80 g rybízového cukru Lussk
150 g smetany
60 g másla
60 g medu
70 g hladké mouky
100 g mandlové mouky (stačí pomleté nebo nasekané mandle)
100 g ořechové mouky (stačí pomleté nebo nasekané ořechy dle vlastního výběru)
velká špetka citronové soli Lussk
Na polevu:
150 g hořké čokolády 74%
15 g olivového oleje
Lyofilizované maliny na ozdobu
Postup:
Všechny suroviny kromě hladké, mandlové a ořechové mouky přivedeme v rendlíku k varu. Necháme volně rozpustit. Nakonec přisypeme zbylé ingredience. Na pečící papír tvoříme placičky. Můžete použít silikonovou formu pro pravidelný tvar. Pečeme na 170 ° C do mírně zlaté barvy. U mě to bylo cca 13 min. Necháme vychladnout. Rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu, do které přidáme olej. Po vychladnutí florentýnky máčíme v rozpuštěné čokoládě. Zdobíme lyofilizovanými maliny či nasekanými mandlemi. Uvedené množství odpovídá cca 60 placičkám o rozměru 3 cm.