Linecké květinky
Skvělý tip na jarní pečení. Do receptu jsem použila rybízový cukr, který květinky nejen krásně obarví, ale také úžasně provoní. Do světlého těsta jsem dala citronový cukr s vanilkou, zaměnit ho můžete také za pomerančový, který je také naprosto úžasný a najdete ho ve stálé nabídce našeho koření.
Na 12 květinek:
Na růžové těsto
• 150 g hladké mouky
• 40 g rybízového cukru Lussk
• 100 g chladného másla
• 1 žloutek
• 1/2 lžičky čerstvé citronové kůry (nemusí být)
Na žluté těsto:
• 150 g hladké mouky
• 20 g citrónového cukru s vanilkou Lussk
•20 g moučkového cukru
• 100 g chladného másla
• 1 žloutek
Z uvedených surovin svižně vypracujeme kompaktní těsto. Tvoříme kuličky, které na pečící papír spojíme do květinky. Lehce přimáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C do zlaté barvy. U mě to bylo cca 15 minut. Zkusíte ?