Ořechovo-pomerančová srdíčka
Ořechovo-pomerančová srdíčka,
Jakmile jsem u Lussku spatřila v nabídce novinku pomerančový cukr se skořicí, měla jsem jasno. Upeču vánoční srdíčka provoněné pomerančem, které budou křehké díky ořechům. Časově nejsou náročné, navíc si doma navodíte skvělou atmosféru. Místo formičky srdíčka můžete zvolit svou variantu.
Na dva plechy srdíček potřebujeme:
200 g změklého másla
50 g cukru moučky
1 vejce
100 g namletých vlašských ořechů
250 g hladké mouky
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
Máslo a cukry se špetkou soli vyšleháme do nadýchané pěny. Poté přidáme vejce a krátce prošleháme. Do hmoty postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, pomleté ořechy a pomerančovou kůru. Jakmile máme kompaktní hmotu, přendáme ji pomocí stěrky do fólie. Těsto necháme odpočinout nejlépe do druhého dne v lednici. Na druhý den na pomoučeném vále vyválíme těsto s tloušťkou přibližně 4-5 mm. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Těsto se vyvaluje snadněji přes fólii. Vykrajujeme srdíčka či jiné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě do zlatova. Trvá to přibližně 12 minut. Po upečení můžeme srdíčka polít hořkou čokoládou.