Tvarohový koláč s rybízovým cukrem
Pojďte si s námi upéct koláč ideální do letních dnů.
Potřebujeme:
NA KORPUS
130 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
60 g studeného másla na kostičky
2 žloutky
1 lžíce studené vody
NA NÁPLŇ
100 g rybízového cukru Lussk
80 g moučkového cukru
3 vejce
500 g tučného tvarohu z vaničky
250 g zakysané smetany
150 g ovoce (rybíz, ostružiny, maliny...)
3 lžíce hladké mouky
špetka soli
Postup:
Na korpus zpracujeme všechny ingredience dohromady. Pracujeme svižně, špičkami prstů, aby nám máslo příliš netálo. Těsto zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Tvarohy se zakysanou smetanou smícháme s cukry a špetkou soli. Po jednom zašleháme vejce. Závěrem opatrně vmícháme mouku a ovoce. Část ovoce můžeme použít až nahoru na koláč. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme do formy vyložené pečícím papírem o průměru cca 24 cm. Klidně těsto můžeme vtlačit i pomocí prstů, propícháme vidličkou. Korpus předpečeme na 10 min. Poté vlijeme tvarohovou náplň a pečeme cca 50 minut. Okraje koláče by měly být pevné, střed se má malinko hýbat.