Čočka na kyselo
Čočka na kyselo,
tak jednoduché jídlo, které může být naprosto dokonalé. S použitím špekového koření získávají vaše jídla úplně nový rozměr.
Na 2 porce:
200 g čočky
voda nebo vývar
1 ks cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje s cibulí Lussk
špekové koření Lussk
sůl na luštěniny Lussk
majoránka Lussk
1 lžíce jablečného octa s tymiánem Lussk
2 lžíce hladké mouky
černý mletý pepř Lussk
K podávání:
Vajíčka
Párky/cigára/klobásky
Chléb
Kyselé okurky
Postup:
Čočku namočíme asi na 2 hodiny předem. Poté vodu slijeme a čočku pořádně propláchneme. Čočku zalijeme v hrnci vodou či vývarem tak, aby voda byla cca 1-2 cm nad čočkou. Přidáme sůl na luštěniny, majoránku a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu můžeme slít. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou, orestujeme, přidáme trochu vody a krátce povaříme. Zásmažku přidáme k čočce a spolu krátce povaříme. Dle chuti přidáme ocet, špekové koření, česnek a pepř. Pokud by se vám zdála čočka příliš kyselá, tak přidejte malinko cukru. Podáváme podle preferencí, třeba s volským okem, párkem a chlebem.