Daňčí medailonky na brusinkách s jablky
Daňčí medailonky na brusinkách s jablky
Lahodným daňčím rozhodně vytřete zrak návštěvě mezi svátky.
Potřebujeme:
700 g daňčího hřbetu
1 vrchovatá lžíce kořenící směs svíčková Lussk
5 lžic rostlinného oleje
3 lžíce sádla
3 lžíce brusinek
2 jablka
1 středně velká cibule
1 dcl červeného vína
Postup:
Maso očistíme, omyjeme, vysušíme. Nakrájíme na medailonky. V oleji si rozmícháme koření na svíčkovou a pepř dle chuti. Maso promícháme v připravené marinádě a necháme aspoň dvě hodiny marinovat. Na sádle poté restujeme medailonky z obou stran. Vložíme je do hrnce s pokličkou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a jablka. Přidáme víno, necháme zredukovat a vmícháme brusinky. Opět redukujeme. Dochutíme špekovým kořením. Podáváme dle chuti s bramborovou kaší, šťouchanými či pečenými brambory.