Fazolové lusky na smetaně
Fazolové lusky na smetaně,
k zeleným fazolkám se jednoznačně hodí slanina. Slaninu nemám, za to mám úžasné špekové koření Lussk, které jakoby bylo stvořeno pro tento jednoduchý pokrm.
3 lžíce přepuštěného másla
1 menší cibule
500 g zelených mražených fazolek
1 lžíce cukru
1-2 lžičky vinného octa
250 ml smetany 30-33%
100 ml vody
2 lžíce hrachové mouky
špekové koření Lussk na dochucení
Na ghee (přepuštěném másle) orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile zezlátne přídáme mražené lusky a necháme pod pokličkou za občasného míchnutí povolit. Ve vodě rozmícháme hrachovou mouku. Lusky zalejeme smetanou, přidáme cukr, ocet, špekové koření a zahustíme. Jen krátce povaříme, aby se nám smetana nezdrcla a dochutíme ještě dle chuti.
Přejeme dobrou chuť :)
Recept pro Vás připravila naše skvělá Kuchtýna! Sledovat ji můžete na sociálních sítích:
• facebook - Kuchtýna
• instagram - Kuchtýna