Řízky z krkovice se slovenským salátem
Řízky z krkovice se slovenským salátem,
Nedělní oběd jako vyšitý. Neznáme snad nikoho, kdo by nemiloval řízky. Pokud jste je ještě nezkoušeli s našim kořením, je pravý čas to napravit.
Na 4 porce potřebujeme:
800 g vepřové krkovice
Sůl na pečená masa Lussk
Česneková sůl Lussk
Pepř Lussk
Olej na smažení
K obalení:
Hladká mouka
3 vajíčka
Strouhanka
Na slovenský salát potřebujeme:
15 středně velkých brambor
6 lžic vinného octa
7 lžic cibulového oleje Lussk
2 cibule
1 lžíce cukru
4 sterilované okurky
cibulová sůl Lussk dle chuti
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce klidně den předem. Po oloupání je nakrájíme na kostičky či plátky dle libosti. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile je zlatavá zasypeme cukrem, přidáme ocet a cibulovou sůl Lussk dle chuti. Promícháme s bramborami, přidáme nastrouhané okurky a dochutíme dle chuti. Můžeme také přidat trochu nálevu z okurků.
Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, maso důkladně osušíme a do každého plátku vmasírujeme sůl na pečená masa s česnekovou solí a pepřem. Klasicky obalujeme první v hladké mouce, poté v rozkvedlaném vajíčku a na závěr ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji na pánvi se silnějším dnem na středním plameni z obou stran do zlatohněda. Usmažené řízky můžeme pokládat na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku. Smažit můžeme také v rozpálené troubě.
Řízky podáváme společně se salátem.