Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě,
pojďte si společně s námi připravit výtečné jídlo plné chutí a vitaminů..
Potřebujeme:
800 g vepřové krkovice nebo pleci
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 středně velká kapusta
5 lžic sádla
vývar nebo voda na podlití
zabijačkové koření Lussk
mletý pepř Lussk
0,5 lžičky mletého kmínu Lussk
1 lžička majoránky Lussk
česneková sůl dle chuti
Maso omyjeme, vysušíme a nakrájíme na větší kostky. Ze všech stran ho okořeníme zabijačkovým kořením a pepřem. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kapustu zbavíme horních listů, které nejsou hezké, vyřízneme tvrdý střed a taktéž ji pokrájíme. V hrnci na rozpáleném sádle restujeme cibuli dosklovata. Přidáme slaninku, česnek a maso. Necháme jej zatáhnout ze všech stran. Přidáme nakrájenou kapustu, podlijeme vývarem nebo vodou, tak aby vše bylo ponořeno. Přisypeme mletý kmín a majoránku a dusíme za občasného promíchání přibližně 1,5 hodiny. Jakmile je maso měkké, máme hotovo. Kapusta by se měla krásně rozdusit. Pokud je potřeba můžeme zahustit dle zvyklostí moukou, nastrouhaným bramborem nebo bramborovými vločky. Dle chuti dochutíme pepřem a česnekovou solí. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.